Sustineti InRing.Ro
IMPACT Wrestling
Actualitate

Outsider’s View #1 – Impact Wrestling

Un raport al ShowBuzz Daily arată că audiența Impact Wrestling a scăzut cu 60% față de aceeași săptămână a anului trecut.

Mai poate face ceva Impact-ul ca să revină în atenția publicului? Evident că da, are totuși în spate un istoric cu ceva greutate de pe vremea când se numeau TNA, au câțiva veterani, oameni mișto care pot reprezenta viitorul wrestling-ului, nu doar al companiei, dar au, totuși, o mare problema, din punctul meu de vedere: vibe-ul de indy show.

Atunci când mă uit la un segment sau meci din Impact, că pentru un show întreg nu reușesc să-mi stârnească interesul, am același sentiment pe care îl am atunci când urmăresc Reality of Wrestling. Evident, nu urmăresc RoW, dar m-am folosit de ei ca să descriu un pic situația în care e Impact-ul din punctul meu de vedere. Diferența dintre cele două companii e că unii strâng 30 de fani în arenă, pe când ceilalți 300.

Primul lucru pe care ar trebui să îl facă Impact Wrestling ca să se dezmorțească un pic este să investească în imagine. La felul în care se prezintă în momentul de față, chiar nu e de mirare că au scăzut până la 71.000 de spectatori. Ce-i drept e că nu-i ajută nici postul de televiziune, dar când decazi atât de mult ca popularitate și când producția ta e comparabilă cu a unui show, e greu să găsești un broadcaster mai de doamne ajută.

Probabil ei se așteptau ca parteneriatul cu AEW să-i ajute long-term, ca fanii care veneau pentru Kenny Omega și, mai târziu, Christian Cage, să rămână “loiali”, iar pe baza rating-urilor obținute să obțină un TV deal mai bun. Eu am fost unul dintre oamenii care, după Winter is Coming 2020, chiar am “migrat” către Impact, am încercat să mă agăț de lucrurile bune ca să răman, for the old times’ sake. N-am reușit tocmai din cauza vibe-ului pe care îl are produsul lor. Meciuri bune găsesc până și la show-uri desfășurate în săli de sport.

Wrestlingul trebuie să fie un adevărat spectacol, un mix care să aibă în componență o producție foarte bună, oameni charismatici, gimmick-uri diverse și atractive, o poveste care să-mi capteze atenția, momente care să mă facă să sar de pe canapea și să strig “holy fuck”, un crowd care să mă facă să-mi pară rău că nu sunt acolo să văd show-ul live and so much more. Impact oferă foarte puțin din toate astea, poate chiar mai puțin decât MLW, o companie cu o istorie înzecit mai mică.

Dacă Impact-ul va lua decizia că ar fi “good for business” să investească, poate ar reuși să semneze câțiva top prospects fără contract. Nu cred că a existat vreun moment în istorie în care să fie un bazin așa mare de free agents interesanți. Evident că mulți dintre oamenii fără contract și-ar dori contracte cu WWE, AEW sau NJPW, dar dacă Impact ar prezenta un proiect interesant, așa cum a făcut și AEW în 2019, cu siguranță ar construi un roster care să atragă priviri.

Cu o arenă demnă de o companie care la un moment dat chiar a reprezentat ceva în această industrie, show-uri săptămânale și PPV-uri live și un roster atractiv, un TV deal bun nu mai este chiar așa greu de găsit. Poate că numărul fanilor nu mai este același ca acum 10-20 de ani, dar impactul pe care l-a avut AEW în acești doi ani și ceva demonstrează că wrestling-ul nu este chiar un fenomen “mort”.

Realistic vorbind, poate că Impact-ul nu ar putea detrona All Elite Wrestling de pe “locul 2”, pentru că cei din urmă au un roster stacked și plin de star power, dar nici nu cred că e nevoie. Nici AEW nu a detronat WWE în popularitate, dar a reușit să construiască un fanbase măricel care continuă să crească. De asta, cred eu, are nevoie și Impact Wrestling.

Sunt destul de sigur că Impact-ul e pe pierdere din punct de vedere financiar, iar spre deosebire de AEW, nimic nu indică că ar urma vremuri mai bune. Dacă nu vor renunța la gândirea/atitudinea de “merge și așa” și nu vor “risca” să investească în viitorul apropiat, nu m-ar mira să asistăm la un alt show promovat ca “End of an Era”.

Show More

Marius DT

Un "fanboy" AEW ceva mai atipic, dacă e ceva de criticat, așteaptă-te s-o fac. Implicat în fenomen de 15 ani.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Languages