Sustineti InRing.Ro
Editoriale

Outsider’s Review: Royal Rumble 2022

Deși am avut câteva săptămâni foarte încărcate și nu am apucat să urmăresc Dynamite-ul și Rampage-ul din această săptămână în integralitate, am zis că merită să fac o noapte albă pentru un PPV precum Royal Rumble. La finalul celor 4 ore de show am fost chiar mai dezamăgit ca de Battle of The Belts.

WWE Universal Championship Match: Roman Reigns (c) vs Seth “Freakin” Rollins

Trebuie să mărturisesc că am adormit în fața TV-ului, but somehow m-am trezit cu 2-3 minute înainte de startul show-ului, iar meciul ăsta m-a făcut să mă trezesc în adevăratul sens. Cel mai bun meci al serii fără îndoială. A fost un meci brutal, cu un storytelling formidabil, iar attire-ul din Shield purtat de Rollins a fost cireașa de pe tort. Deși finalul nu a fost unul clean, a fost unul potrivit, însă vreau să profit de moment ca să arunc o “săgeată” către anumiți fani. Dacă finalul ăsta avea loc în AEW, comentariul lor ar fi fost de genul: “Ce mizerie! Un meci pentru titlu la PPV trebuie să se termine clean!” Asta fără a urmări feud-ul sau măcar meciul.

Women’s Royal Rumble Match

A fost un început bun, cu un nume important din divizia feminină și o primă apariție surpriză. Au fost multe reveniri/apariții surpriză și mi-a plăcut că s-au axat pe multe dispute personale și rivalități vechi. Per total mi s-a părut entertaining și nu a fost doar un “haos” tocmai pentru că s-au legat de story-uri mai vechi. Am fost chiar surprins de revenirea The Bella Twins chiar mai mult decât de apariția Litei. Faptul că am văzut-o pe campioana Impact venind în Rumble cu centura mi se pare ireal, chiar și după câteva atâtea ore de la show și chiar dacă fusese anunțată anterior. Deși pentru cei care urmăresc divizia feminină din WWE Ronda nu reprezintă alegerea potrivită pentru a câștiga Rumble-ul, pentru mine ca privitor casual e ok pentru că spre deosebire de Rumble-ul masculin, nu a fost la fel de previzibil și nu mi se pare că ar fi dat-o așa de rău de gard.

WWE RAW Women’s Championship Match: Becky Lynch (c) vs Doudrop

De aici show-ul a luat o turnură nefavorabilă. De când am auzit că meciul ăsta a fost anunțat, nu a prezentat niciun pic de interes pentru mine, așa că nu l-am urmărit. L-am folosit pe post de pauză, o pauză a naibii de lungă. M-am uitat pe durata meciurilor și a ținut mai mult decât Lesnar / Lashley. Țin să punctez că toată noaptea am avut probleme cu stream-urile, însă la meciul ăsta nu cred că am văzut vrein buffering, atât de puțin important a fost pentru fani. Chiar daca nu am urmărit nicio secundă din acest meci, l-am ascultat pasiv, iar Becky scoate niște sunete foarte cringe…

WWE Championship Match: Brock Lesnar (c) vs Bobby Lashley

Pe lângă meciurile de tip Battle Royal, PPV-ul ăsta a fost așteptat de fani în special pentru acest meci. Trebuia să fie un meci între 2 “coloși” care se distrug reciproc, nu cred că conta foarte mult booking-ul aici, ci să-i vezi pe Lesnar și Lashley cum dau de pământ unul cu celălalt. Meciul a conținut și asta, dar a fost prea scurt, iar finalul a lăsat un gust foarte amar. În momentul în care l-am văzut pe arbitru la podea chiar am zis “shit, iar o dau ăștia de gard. Implicarea lui Reigns nu era neapărat necesară, putea pierde și clean, nu își pierdea credibilitatea pentru că adversarul lui era Bobby Lashley, nu Kofi Kingston. Și chiar și așa, vorbim de o bestie, de un munte de om care a câștigat multe meciuri în MMA și a avut nenumărate reign-uri de campion, chiar nu poți zice că nu avea credibilitatea de a-l bate ulterior pe Roman la WrestleMania. Cumva după intervenția lui Reigns chiar am avut un feeling că Lesnar va intra în Rumble pe final și-l va câștiga. Și n-am fost singurul. Și uite că din prostia lui Vince sau a nu știu cui, din două meciuri pentru titlurile mondiale, niciunul nu s-a terminat clean. La titlul Universal măcar era finalul potrivit. Nici Lashley nu a ieșit prea bine din treaba asta, a câștigat titlul, dar nimănui nu-i pasă… e ceva de plan secund.

Edge & Beth Pheonix vs The Miz & Maryse

După ultimele două meciuri, interesul meu pentru acest meci a scăzut destul de scăzut. De fapt pentru restul show-ului. A fost ok, safe pentru Edge, nu prea am ce comenta.

Royal Rumble Match

De la început la sfârșit am avut senzația că a fost un meci încropit cu câteva zile sau chiar ore înaintea show-ului. Mi s-a părut că a fost un Battle Royal pus la un show săptămânal pentru a înlocui un meci important de pe card. Minutele treceau, și “numerele” intrau rând pe rând fără a avea parte de niciun nume important sau surprinzător. După momentul din meciul pentru titlul WWE doar asta m-a mai atras să urmăresc restul show-ului: posibilele surprize din meciul Royal Rumble. Odată cu trecerea timpului mi-a atras atenția faptul că primul intrat, AJ Styles, încă e în meci și speram la o surpriză, dar a fost eliminat de… Madcap Moss. Cine dracu e ăsta? xD Pe final deja făceam “calcule”, mă gândeam că mai sunt vreo 5 de intrat, dintre care 2 sunt Orton și Lesnar, așa că mă gândeam că m-aș “mulțumi” cu Moose, Taker și Breakker. Mi-a picat fața când am văzut că intră Bad Bunny și Shane McMahon, apoi am început să înjur când am văzut cât de repede și stupid a fost eliminat Orton. Final four cu Riddle, Shane, McIntyre și Lesnar… cu Lesnar câștigător, exact cum mulți dintre noi ne așteptam. Problema principală nu a fost intervenția lui Reigns și nici măcar că era previzibil câștigătorul, ci lipsa surprizelor la concurență cu faptul că Lesnar nu avea nevoie să câștige Rumble-ul pentru meci cu Roman la Mania. Pur și simplu pierdea titlul cu Lashley, iar ulterior, nu neapărat la PPV, Lesnar și Heyman țineau un promo că ținta principală a lui Brock e Reigns, apoi vine după titlul WWE. Am și citit ieri că încă nu au planuri pentru titlul WWE la WrestleMani. Well, cu un alt câștigător, Lesnar se ducea după titlul Universal, iar câștigătorul se ducea după titlul lui Lashley. Era al naibii de simplu.

Sincer, dezamăgirea de pe live am crezut că este subiectivă, ba poate are de a face și cu faptul că nu prea urmăresc WWE și sunt fan AEW, de aceea m-am și abținut să postez în primele ore, pentru a nu fi o reacție la “cald”. Orele au trecut, dezamăgirea a rămas, iar fanii WWE au subliniat între timp aceleași aspecte ca și mine. După “batjocura” asta de PPV, hype-ul meu pentru WrestleMania tinde să fie către zero și nu știu dacă îl voi urmări.

Show More

Marius DT

Un "fanboy" AEW ceva mai atipic, dacă e ceva de criticat, așteaptă-te s-o fac. Implicat în fenomen de 15 ani.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Languages