Sustineti InRing.Ro
MMAUFC
Actualitate

Diana Belbita, primul interviu din 2021!

Cea mai cunoscută luptătoare de MMA din România, a acceptat să acorde primul interviu din 2021 în exclusivitate pentru InRing.ro.
Fanii au putut sa trimită întrebări pe adresa redacției pentru cea poreclită “Prințesa Războinică”, iar Alexander Cojocaru a fost cel căruia i-a revenit sarcina de a o pune în temă pe Diana Belbiță cu tot ceea ce vor fanii să știe de la ea si despre ea.

Alexander Cojocaru: “Bine te-am gasit, Diana! Știu că ai mai discutat pe acest subiect, însa oamenii cu siguranță vor să afle cât mai multe amănunte. Cum a decurs mutarea ta în Canada și cum te simți la ora actuală acolo?”

Diana Belbiță: “Decizia de a pleca în Canada a fost cea mai buna decizie pe care o puteam lua. Sunt norocoasă că aici, în Canada, am gasit o super echipă și nu m-am simțit nici o secundă ca și cum aș fi între străini.”

A.C.: “Care consideri că este cel mai bun meci al tău din carieră?”

D.B.: “Cel mai bun meci este întotdeauna urmatorul!”

A.C.: “Care consideri ca este cea mai bună luptatoare de MMA din toate timpurile? Dar la ora actuală?”

D.B.: “Obiectiv vorbind, cea mai bună luptatoare din MMA este Amanda Nunes. Dar dacă ma lași să imi aleg eu favorita, voi spune, subiectivă fiind, Ronda Rousey.”

A.C.: “Vei mai avea vreun meci in UFC? Am primit intrebarea aceasta de zeci de ori pe adresa redacției.”

D.B.: “Din păcate nu pot sa ofer amănunte ce țin de contractul meu…”

A.C.: “De unde vine porecla “Prințesa Războinică”? Personal, am avut aceasta curiozitate înca de cand am început sa iți urmăresc meciurile,”

D.B.: “Porecla de “Prințesa Războinică” nu am ales-o eu, mi-a fost dată de public în urma primului meu meci de MMA și chiar îmi place!”

A.C.: “O intrebare mai tehnica, pentru că fanii vor sa afle și astfel de amanunte, cu sigurantă. Ca și pregătire tehnico-tactică, cum îți pregătești planul pentru meciuri? Ce anume iei in considerare după studierea adversarului și cam in ce masură obișnuiește un luptător să improvizeze în meciuri / să se abată de la planul inițial pregătit? Tot legat de strategie, cât de mult se mai aplică tactica în ultimele runde față de primele faze din meci?”

D.B.: “Planul de meci se face în primul rand în funcție de tine, abia apoi în funcție de adeversar. Sunt adversari despre care găsești multe lucruri înainte de meci, dar sunt și adversari despre care nu găsești aproape nimic. De aceea important e ca planul de meci sa îl faci in functie de abilitățile tale. De asemenea, pe perioada meciului planul se poate schimba în funcție de cum îți simți adversarul.”

A.C.: “Cât de mult se adaptează tehnica de arte martiale tradiționale la MMA? Poți folosi un stil tradițional ca wushu, karate, TKD etc. ca baza in stand-up fighting-ul tău în detrimentul boxului clasic? Cât de bine fac aceste stiluri tranziția către MMA?”

D.B.: “MMA este cel mai complex sport de contact. Mereu sunt discuții despre ce alt sport ar fi mai bun ca bază. Nici un alt sport nu e bun ca bază daca nu le stapanesti si pe celelalte. Degeaba ești expert in box, daca nu știi sa iți folosești picioarele. Degeaba ești expert în jiu-jitsu daca nu știi sa iti folosești brațele. Nu pot sa vorbesc despre karate sau stiluri de genul, deoarece nu le-am practicat niciodata, deci nu sunt in masură sa îmi dau cu parerea.”

A.C.: “Așteptam un astfel de răspuns din partea ta, pentru ca de fiecare data cand am discutat cu alți fani ai MMA pe acest subiect, mereu s-a ajuns la acest numitor comun, cum că este nevoie sa ai mai multe abilitati pentru a putea fi un luptător desăvârșit. Ca fapt divers, eu am practicat karate acum ceva mai mult timp… :))”

A.C.: “Cum ți-a schimbat viața experienta de la Exatlon? Care practic te-a scos in văzul lumii mai mult decât sportul pe care îl practici, pentru că în România, după cum bine stim, anumite sporturi sunt mai puțin promovate.”

D.B.: “Experiența Exatlon m-a maturizat și mi-a dat o încredere uriașă în mine. Într-adevar, în timpul Exatlonului am devenit cunoscută de mai multi oameni, dar nu pot să spun că mi-am dorit vreodată asta. Eu iubesc liniștea, așa că în ultima periodă am decis să stau departe de televiziune si acea lumea agitata.”

A.C.: “Urmează întrebări de la fanii wrestlingului, cel mai probabil. Multa lume vrea sa stie daca ai face vreodata trecerea la wrestling, in cazul in care ar avea ocazia.”

D.B.: “În momentul de față e greu de spus dacă aș face trecerea la Wrestling având în vedere că sunt focusată 100% pe MMA, dar la cum mă cunosc pe mine, dacă mi s-ar oferi ocazia, sigur nu aș rezista să nu încerc și asta. Deci, ia asta ca pe un DA.”

A.C.: “Ce luptători preferați ai la ora actuala in MMA? Dar în wrestling?”

D.B.: “In MMA, the G.O.A.T. (nr. redacție: cel mai bun din toate timpurile) in opinia mea ramane Georges St-Pierre. Iar pentru ca intrebarea cere ca răspuns luptătorul preferat, imi permit sa fiu subiectivă și să spun Jorde Masvidal. Bineînteles că la feminin voi mentiona numele Rondei Rousey. În ceea ce priveste wrestling-ul sunt mai putin in tema cu ceea ce se intampla la ora actuala, dar una dintre numele mele preferate este Bianca Belair. Evident ca sper la o intoarcere a Rondey si nu pot sa nu il mentionez pe Rey Mysterio care mi-a marcat copilaria. Iar ca sa fac putin pe aroganta si sa merg chiar mai departe, o sa spun Hijo de Octagon, deoarece suntem prieteni.”

A.C.: “Ca știre de ultima ora, preferata ta din wrestling, Bianca Belair, tocmai a câștigat Royal Rumble, unul dintre cele mai importante evenimente ale anului in wrestling si va lupta la WrestleMania în aprilie!”

A.C.: “Stiu ca dupa Exatlon ai primit foarte multe mesaje de la parinti care iti spuneau ca isi vor duce copiii la MMA. Crezi că România ar putea face mai mult pentru acest sport?”

D.B.: “Cred ca România ar putea face multe daca ar vrea. În ciuda a tot ceea ce s-a spus despre mine si relatia cu tara din care provin, eu chiar vad un potențial mare în Romania în ceea ce privește sporturile de contact. Eu cred foarte mult într-o schimbare a mentalitații în România, schimbare pe care am început sa o vad la noua generație. Îmi doresc ca lumea sa inteleaga ca sporturile de contact nu inseamna doar violenta si distrugere, iar luptatorii nu sunt niste animale fara creier puse în cușcă să se omoare. Sporturile de contact implică foarte mult disciplina, autocontrolul si respectul, iar mai presus de toate, la fel ca în orice alt sport, se munceste si exista sacrificii imense.”

A.C.: “Cum sunt considerate fetele în acest sport? Primesc o etichetă anume? Oamenii le catalogheaza în vreun fel?”

D.B.: “In unele tari, a fi luptator de MMA înseamna a fi sportiv si atat. In România mai trebuie lucrat putin la mentalitate pentru a se intelege ca sporturile de contact pot fi foarte bine practicate și de femei; rolul femeii nu este sa stea in bucatarie si sa tina capul in jos. Mi s-au aruncat des apelative ca “femeia barbat” doar pentru ca fac MMA. Mi s-a spus ca o sa arat ca un barbat deoarece incasez pumni, ceea ce eu sunt dovada vie ca nu este adevarat!”

A.C.: “Ce sfat ai pentru toți tinerii care vor sa se apuce de acest sport?”

D.B.: “Sfatul meu general pentru toti tinerii este sa faca ceea ce isi doresc, si nu doar atat, sa lupte sa fie cei mai buni indiferent de domeniul pe care il aleg! Daca vrei sa fii luptator, fii cel mai bun luptator. Daca vrei sa fii medic, fii cel mai bun medic. Daca vrei sa fii actor, fii cel mai bun actor. Nu te multumi sa fii doar unul din multime!

A.C.: “Îți multumim, Diana și te asteptăm la discuții cu noi și cu fanii tai și pe parcursul acestui an, în care îți urăm mult succes în tot ceea ce ți-ai propus!”

Show More

Alexander Cojocaru

* Senior Editor la InRing.ro (2008-2010) * Global Moderator/Administrator la WrestlingFan.ro (2011-2013) * Colaborator/Columnist/Moderator la WrestleBook.ro (2013-2014) * Administrator la InRing.ro (2014-2016)

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Languages